Caraïbisch gebied

Reizen naar het Caraïbisch gebied

Ben jij van plan af te reizen naar het o-zo-tropische Caraïbisch gebied? Dan is het eerst tijd om na te denken over welk eiland je gaat bezoeken om vervolgens een hotel uit te kiezen en te gaan bepalen wat je tijdens je zonnige trip allemaal gaat doen en bekijken. Wij hebben je met een kort stappenplan.

Welk eiland?

Ga je een vakantie boeken, dan is het natuurlijk belangrijk om eerst te bepalen naar welk eiland je graag wilt. De meeste Nederlanders kennen de ABC-eilanden wel: Aruba, Bonaire en Curaçao. Maar je hebt ook de SSS-eilanden: Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Dit zijn de eilanden die bij het Koninkrijk der Nederlanden behoren, maar je hebt daarnaast nog veel meer tropische eilanden die zich perfect lenen voor een fijne zonvakantie! Zo kun je ook naar Trinidad en Tobago, Barbados, Antigua of Saint Kitts.

Accommodaties in de Caraïben

De Caribische eilanden zijn super populair onder toeristen van over de hele wereld. Niet zo gek dus dat je super veel keuze hebt in accommodaties. Zo kun je kiezen voor een voordelige airbnb, een kleinschalig boetiekhotelletje, een appartement of een luxe hotel. Op elk eiland heb je genoeg keuze, zo zijn er volop leuke hotels op Bonaire, maar dat geldt uiteraard ook voor Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, of de wat minder gangbare eilanden zoals Antigua, Saint Kitts en Nevis.

Als je het eiland hebt uitgekozen en ook je accommodatie hebt bepaald, dan kun je de vakantie boeken. Dit kan via een pakketreis, maar je kunt ook je tickets en verblijf los van elkaar boeken. 

Wat te doen?

Heb je de vakantie geboekt, dan kan de voorpret beginnen! Je kunt gaan aftellen én alvast kijken wat je op het eiland allemaal gaat doen. Afhankelijk van jouw plannen kun je dit thuis alvast voorbereiden. Zoek bijvoorbeeld op hoe je bij dat ene indrukwekkende National Park komt of doe alvast de theoriecursus als je je duikbrevet wilt gaan halen. 

Wat wordt jouw volgende Caribische vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *