Op vakantie naar Amerika: wat moet je regelen?

Amerika biedt onwijs veel mogelijkheden voor toeristen. De één wil graag een stedentrip maken in New York en de ander wil graag een rondreis camper in Amerika maken. Het kan allemaal en er is voor ieder wat wils. Als je echter voor het eerst naar Amerika gaat, zal er een hoop op je afkomen. In dit artikel leg ik uit wat je moet regelen als je op vakantie gaat naar Amerika.

Een visum of een ESTA

Om Amerika binnen te komen heb je een visum of een ESTA nodig. Dit zijn twee reisdocumenten waar ze in Amerika gebruik van maken. Wanneer je langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, ben je genoodzaakt om een visum aan te vragen. Verblijf je korter dan 90 dagen in Amerika? Dan dien je in bezit te zijn van een ESTA reisdocument. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een ESTA formulier een aantal dagen duurt. Vraag dit formulier dus op tijd aan. 

Een paspoort en creditcard

In Europa is het mogelijk om met een identiteitskaart te reizen. Voor landen buiten Europa heb je echter een paspoort nodig, zo ook voor Amerika. Vergeet dit niet, anders kom je het land niet in. Daarnaast is het aan te raden om een creditcard aan te vragen. In Amerika wordt een creditcard veel gebruikt. Dit maakt je reis een stuk gemakkelijker. 

Huur van te voren een camper

Veel mensen die naar Amerika gaan, maken een rondreis door bijvoorbeeld het Westen van het land. Als je een rondreis wil maken door Amerika is het ook handig om een camper te huren, omdat de afstanden tussen de steden ontzettend groot zijn. Aangezien dit een gewilde vakantiebestemming is, is het huren van een camper ook gewild. Daarom is het aan te raden om van te voren een camper te huren.

Wil je graag meer weten over een campervakantie in Amerika? Neem dan zeker een kijkje op https://campersamerika.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *