Op vakantie? In Friesland geniet je meer!

Meer dan ooit kiezen Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Wat eerst lijkt als water bij de wijn doen, draait vaak uit op de ontdekking van prachtige plekken dichtbij huis. Voor een vakantie aan het water, bijvoorbeeld, hoef je echt niet naar Venetië of de Rivièra. Strijk neer aan de Friese meren en geniet van watersport, vertier en natuurschoon in het nabije noorden!

Friesland vakantieland

Hoe is het met de vakantiekriebels? Die beginnen zeker te komen wanneer je op zoek gaat naar een vakantiehuis in Friesland! Het ene huisje ligt op een nog mooiere plek dan de andere. Friesland is een van de meest dunbevolkte provincies van Nederland. Als je op zoek bent naar rust, dan zit je hier zeker goed. Jouw relaxte vakantiehuisje is de uitvalsbasis voor een actieve vakantie aan de Friese Meren!

Watersport en meer actie

Een waterrijk gebied als de Friese Meren is de ideale plek voor watersporters. Op de vele binnenmeren, zoals het Slotermeer, Tjeukemeer en Groote Brekken, kun je naar hartelust windsurfen, waterskiën, suppen en bootjevaren. Het gebied grenst aan het IJsselmeer, waar je flinke tochten met je zeilboot kunt maken. Voor een watersportvakantie in eigen land moet je hier zijn!

Te land

Hou je van een waterrijke omgeving, maar blijf je zelf liever op het land? Het gebied De Friese Meren biedt volop mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. Ook voor de kids is er genoeg te doen hier in Fryslân. Ga bijvoorbeeld eens naar Sybrandy’s Speelpark, een pretpark voor gezinnen aan de kust bij Oudemirdum. Of neem ze mee op een boottochtje vanuit  Nationaal Park de Alde Feanen. In Friesland geniet je meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *