Hoe claim je een letselschadevergoeding?

 

Een letselschadevergoeding kan je laten claimen door een letselschade advocaat Rotterdam. Een letselschade advocaat kan je als slachtoffer zijnde kosteloos inhuren. Als je door toedoen van een andere partij schade lijdt dan heb je recht op een letselschadevergoeding. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een bedrijfsongeval, een hondenbeet, een verkeersongeval of door een losliggende stoeptegel. Daarnaast zijn er nog veel andere redenen te bedenken waarom je een letselschade vergoeding van de aansprakelijke partij kan claimen. Een letselschade advocaat is hierin gespecialiseerd en kan je hierin bijstaan met deskundig advies en hulp zodat je jezelf kan richten op je herstel en kan zorgen dat je weer zo snel mogelijk op de been bent.

Redenen om een letselschadevergoeding te eisen

Er zijn vele redenen waarom je kan besluiten om een letselschadevergoeding te eisen van de tegenpartij. In veel gevallen gebeurt dit na een auto ongeluk als je bijvoorbeeld als fietser of voetganger bent aangereden, bij een kop staart botsing, bij een eenzijdig ongeval of op grond van de regeling schuldloze derde. Als je als fietser of voetganger bent aangereden door een auto dan heb je altijd recht op een letselschadevergoeding. Het maakt hierbij niet uit wie de schuldige is aan de fout in het verkeer. De wet bepaalt dat de fietser of voetganger altijd recht heeft op een letselschade vergoeding. Als fietser of voetganger ben je namelijk een zwakke verkeersdeelnemer. Hoe dan ook heb je bij wet recht op een vergoeding van je schade voor minimaal 50 procent. Als de tegenpartij aan te wijzen is als schuldige dan kan dit oplopen tot 100 procent.

Veelvoorkomend letsel na een ongeval

In veel gevallen heb je na een ongeval last van fysiek of psychisch letsel. Je kan hierbij denken aan gebroken ledematen, hersenletsel, een dwarslaesie, littekens, psychische klachten, een whiplash of andere klachten. Een letselschadevergoeding geeft je een vergoeding bij de wet voor alle geleden schade en de kosten die ten gevolge hier uit voortvloeien. Een verzekeraar biedt vaak veel weerstand bij schadeclaims die gemaakt worden bij letselschade en hiermee staat een letselschade advocaat je bij. Ze weten precies hoe alles te werk gaat en kunnen je deskundig bijstaan door kennis en jarenlange ervaring.

Schadeposten waar je letselschade advocaat je mee kan helpen

Als je letselschade hebt opgelopen dan zijn er verschillende schadeposten waar je aanspraak op kan komen om je letselschadevergoeding tot een volledige claim te brengen van alle schade die je hebt opgelopen. Je kan hierbij denken aan medische kosten, een verlies van inkomsten bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, hulp in de huishouding, reparatie of vervangingskosten en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *