De leukste vakantie-ideeën voor het naseizoen (zonder vliegtuig)

Ben je niet aan de bouwvak- of schoolvakantie gebonden, waardoor je jouw welverdiende weekje(s) weg kunt plannen wanneer je wilt? Probeer dan eens een vakantie in het naseizoen! Dat heeft vele voordelen ten opzichte van het hoogseizoen. De prijzen zijn bijvoorbeeld een stuk lager en het is overal een stuk minder druk. Van een ‘standaard’ weerbeeld hoef je ook niet uit te gaan; voor hetzelfde geld is het de hele zomer druilerig en laat de zon zich pas in september in volle glorie zien. We verzamelden ideeën voor de leukste vakantie in het naseizoen. Inspiratie nodig? Lees rustig verder!

Zonder vliegtuig?

Het is evident, dat je in het naseizoen meer kans hebt op mooi weer in zuidelijker gelegen oorden. Dan is het het makkelijkst om het vliegtuig te pakken naar bijvoorbeeld het Middellandse Zeegebied of een exotische vakantiebestemming. In dit artikel kijken we naar vakanties waarbij het avontuur (deels) in de reis zit. Komt ie!

Road trip!

Europa leent zich perfect voor een nazomerse road trip. Over het hele continent (nou ja, in ieder geval in de EU) zijn de wegen goed. Ja, ook in de Oost-Europese landen. Vergelijk de wegen aldaar maar eens met die in grote delen van Azië. Anyway, onder ‘normale’ omstandigheden is er niks dat je weerhoudt een camper te huren en het continent te verkennen. Die kun je trouwens ook prima meenemen op de pont!

De oversteek wagen

Niet alleen de wegen in Europa zijn goed, ook het reizen over water is goed gefaciliteerd. Groot Brittannië en Scandinavië zijn hierdoor goed bereikbaar. Daarmee kan je reisschema er maar zo uitzien als: camper huren in Zeewolde, road trip naar Kiel (Duitsland), met de boot naar Oslo (Noorwegen), road trip naar Stockholm (Zweden), met de boot naar Helsinki (Finland) etc. In plaats van een camper huren zou je natuurlijk ook met de auto kunnen gaan, maar dan mis je het vrije kamperen in de Scandinavische natuur (inderdaad, daar mag het!).

Rondje steden met de trein

Wat zijn je favoriete Europese steden? Grote kans dat deze goed bereikbaar zijn per trein! Stippel je eigen ‘Tour d’Europe’ uit, regel de tickets die je nodig hebt en gaan met die banaan. Onderweg kijk je naar het voorbijtrekkende, steeds veranderende landschap, geniet je van een hapje en een drankje of doe je een tukje in je slaapcabine. Dat klinkt als een vakantie, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *