Beveilig je woning als je op reis gaat

Alle toegangsdeuren van jouw woning zijn voorzien van sloten. Op deze manier kun jij jouw huis veilig afsluiten. Een inbreker trekt zich echter niet veel aan van een simpel slot. Daarom doe je er goed aan aandacht te besteden aan je sloten. Vervang oude cilindersloten bijvoorbeeld door cilindersloten met een keurmerk. Voor inbrekers is het forceren van een slot met keurmerk namelijk een stuk lastiger.

Sloten vervangen: onderzoek eerst wat het echte probleem is

Wanneer je cilindersloten oud zijn en slecht functioneren, zullen de sloten vervangen moeten worden door een slotenmaker. In sommige gevallen zit het probleem echter in de cilinder of in de sluitplaat in het deurkozijn. Zorg dus dat je zeker weet wat het euvel is voor je een slot of ander deurbeslag gaat vervangen. Ben je net verhuisd en wil je er zeker van zijn dat je de enige bent met een sleutel van jouw woning? Dan kun je de cilinder vervangen, in plaats van het gehele cilinderslot. Lees op de pagina cilinder kopen meer over de aandachtspunten bij het aanschaffen van een nieuwe cilinder.

Maak het een inbreker niet te makkelijk

Inbrekers wordt soms geen strobreed in de weg gelegd. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een ladder en afvalcontainers in hun tuin staan. Dit soort voorwerpen kunnen inbrekers prima gebruiken bij hun inbraakpoging. Zorg er tijdens jouw vakantie daarom voor dat inbrekers hier niet bij kunnen. Berg deze spullen daarom zoveel mogelijk op. Daarnaast is het natuurlijk van belang ramen en deuren te sluiten. Laat een raam alleen open staan wanneer jij deze voldoende kunt beveiligen.

Tips voor als je op vakantie gaat:

 1. Zorg ervoor dat er verlichting in uw woning brand. Gebruik hier bijvoorbeeld een tijdschakelaar voor. Wanneer er licht brand in uw woning (vooral in de avond), lijkt het alsof er altijd iemand thuis is.

2. Zorg ervoor dat u een buitenlamp met een goedwerkende sensor heeft en dat deze zo is afgesteld dat de lamp aanspringt op een aantal meter van uw voordeur af.

3. Vertel aan uw buren dat u op vakantie gaat, en vraag of ze een extra oogje in het zeil kunnen houden tijdens uw aanwezigheid.

4. Vraag aan uw buren of een familielid of ze de post uit de brievenbus willen halen. Ook wanneer u een brievenbus heeft in de voordeur is het verstandig om de post van de deurmat af te halen.

5. Laat nooit waardevolle spullen zichtbaar achter in uw woning. Denk hierbij aan een laptop, tablet, spelcomputers of kostbare sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *